Cazare Cehu Silvaniei | Oferte cazare Cehu Silvaniei | Cazare Hotel Pensiuni Vile Cehu Silvaniei

Cazare Cehu Silvaniei | Accommodation Cehu Silvaniei | Hoteluri Pensiuni Vile Cehu Silvaniei | Informatii utile Cehu Silvaniei

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Transilvania > Cazare Judetul Salaj > Cazare Cehu Silvaniei

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Cehu Silvaniei

Verifica

 
 

Cazare Cehu Silvaniei 2024

Bucura-te de vacanta perfecta la Cehu Silvaniei. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Pensiunea Panorama Cehu Silvaniei

Clasificat la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Cehu Silvaniei Str. 1 Mai, nr. 73

Departe de zgomotul oraselor, intr-un peisaj idilic in vecinatatea viilor, Pensiunea Panorama va asteapta cu drag. Intim dar fara a fi izolat, interioarele amenajate cu gust au doar un scop: sa asigure confortul si exigentele oaspetilor. Padurile, lacurile, si statiunile termale din imprejurime cat si Cheile ticaului, Valea Somesului, livezile,...

Informatii
 
     
 
 

Orasul Cehu Silvaniei, situat la o distanta de 34 km fata de Zalau, impreuna cu cele patru localitati componente: - Horoatu Cehului, Motis, Nadis si Ulciug, formeaza o unitate teritorial administrativa cu o suprafata totala de 67,77 km2 situata din punct de vedere geografic la contactul Depresiunii Salaj si a Culmii Salajului cu depresiunea Guruslau, in bazinul hidrografic al raului Salaj.

Desi atestat documentar doar din anul 1405, sub denumirea de Chehy (1854 - Szilagy Cseh), in anul 1319 este semnalata prezenta unei cetati de pamant, Castrum Cheevar, care se pare ca a avut rolul de a apara asezarea din vatra actualului oras Cehu Silvaniei.

In istoria orasului se consemneaza diferite perioade de inflorire si prosperitate economica, dar si de decadere. Aici se pot aminti construirea castelului fortificat al Cehului din anul 1526 de catre Belteki Dragffi Janos, privilegiul dat cetatii de Sigismund Bathory la 1529 pentru a se autoguverna, asediul cetatii de catre armatele imperiale austriece la mijlocul secolului al XVI-lea, asediile repetate ale armatelor otomane, rolul cetatii jucat in timpul rascoalei curutilor, miscarile revolutionare de la 1848, cele doua razboaie mondiale si perioada comunista, sunt doar cateva episoade care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii economice a asezarii.

Celelalte localitati componente sunt atestate documentar inca din prima jumatate a secolului al XIII-lea. Horoatu Cehului este atestat documentar in anul 1220 sub denumirea de villa Chroat, Motis in anul 1387 sub denumirea de villa olachalis Mutos, Nadis in anul 1387 sub denumirea de villa olachalis Nadasd si Ulciug, tot in anul 1387 sub denumirea de Volcsek.

Sub aspect demografic, la ultimul recensamant, populatia orasului Cehu Silvaniei si a localitatilor componente numara 8008 locuitori, din care 47,37% romani, 49,5% maghiari, 3% rromi, 0,11% germani, si 0,02% reprezentand alte nationalitati.

Desi economia orasului este una predominant agricola, ramurile industriale de traditie pentru acest oras, respectiv industria mobilei si industria textila sunt prezente si in continua dezvoltare. Sectorul tertiar a avut in ultimii 14 ani cel mai mare ritm de dezvoltare din cadrul economiei locale.

Dintre obiectivele de interes turistic, monumente istorice, de arhitectura si rezervatii naturale prezente in acest areal, trebuie mentionate rezervatia naturala Lunca cu lalea pestrita, Biserica reformata (1519), Biserica de lemn Sfintii Arhangheli (sec. al XVII-lea), Fantana de piatra (sec. al XVI-lea), Biserica de lemn Sfintii Arhangheli (1738) de la Nadis, Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului (1781) de la Ulciug si Biserica de lemn Sfintii Arhangheli (1749) de la Horoatu Cehului.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5